Obstacolul este calea

Oct 8, 2017

1. Percepție

Poate fi definită ca modul în care vedem și înțelegem ce se întâmplă în jurul nostru și cum decidem sensul acestor evenimente. Astfel percepția poate fi o sursă de putere sau de mare slăbiciune iar dacă suntem emoționali, subiectivi și cu o viziune îngustă nu putem decât să ne îndepărtam de realitate. E nevoie de abilitate și disciplină pentru o percepție bună, pentru a alunga prejudecățile, așteptările și frica. Merită pentru că ceea ce rămâne este adevărul. Antrenează-ți mintea să stea în prezent și nu o lăsa să colinde aiurea – Carpe Diem. Este de reținut că noi alegem ce poveste sa ne spunem indiferent de ce zice lumea sau ce ne zice mintea.

2. Acțiune

Deciziile pe care le luam ne definesc așa că trebuie să ne asiguram ca acestea sunt bine gândite și luate cu mult curaj. De multe ori suntem conștienți de anumite probleme din viata noastră, probleme la care am avea o soluție doar ca ne este frică să acționăm. Scuzele pot să sune cam așa: nu avem experiență, e prea riscant, nu e cum ne-am imaginat, e prea scump, e prea devreme, ceva mai bun poate să apară sau nu poate să meargă. Rezultatul acestor situații este că nu se întâmpla nimic. Când ai de depășit un obstacol:

3. Voință

Este puterea noastră interioară care nu poate fi afectată de lumea exterioară și capacitatea de a ne adapta la orice obstacol.
Iubește tot ce se întâmplă indiferent dacă este vorba de o reușită sau o înfrângere – Amor fati
Nimeni și nimic nu te poate opri din a persevera.
Ajuta-i pe cei de lângă tine să prospere, contribuie și tu cu puțin în acest univers înainte să te înghită.
Nu uita că ești muritor – Memento mori