Barcelona

May 9, 2015

Hola! Barcelona este capitala Cataluniei, orașul lui Gaudi și al doilea cel mai mare din Spania oferind a șasea aglomerație urbană din Uniunea Europeană. Am prins în februarie o promoție de 99 de euro la Tarom pe ruta București – Barcelona iar cazarea am făcut-o în martie prin intermediul Airbnb pe care îl recomand cu mare căldură. Am fost cazat patru nopți în cartierul Sant Antoni într-un bloc construit în 1850 unde am primit o camera într-un apartament de 3 care avea probabil 20 de metri pătrați dar care mi-a plăcut foarte mult datorita zonei istorice. Asta a costat 124 de euro pentru două persoane adică foarte puțin!

Zona centrală trebuie străbătută la pas pentru a admira arhitectura dar neapărat pentru că merită. Din ce am văzut și aș recomanda ca de neratat în Barcelona:

Cel mai mult îmi place că nu mai trebuie să mă țigănesc cu taximetriștii la bani. Plata se face exclusiv online cu cardul atașat contului din aplicație.

Sagrada Familia e cea mai importantă creație a lui Gaudi care impresionează prin dimensiuni și stilul inedit.

Camp Nou trebuie vizitat neaparăt dacă ești fan al fotbalului. În muzeu vezi o grămadă de trofee printre care cupele Champions League sau ghetele și balonul de aur câștigate de Messi.

Parc de la Ciutadella e pur si simplu superb. Trebuie vazută fântana și apoi un pic popas la umbra pe iarba verde.

L’Aquarium de Barcelona e cel mai frumos acvariu care l-am vazut până acum.

Plaça d’Espanya oferă o priveliște inedită cu clădirea Les Arenes, Turnurile Venețiene și fântânile arteziene.

Gracias!